Broers Van Zuiden en Hoekstra stunten met winst 165ste PC

01 aug 2018 - 21:11

Peter van Zuiden, Allard Hoekstra en Thomas van Zuiden hebben de 165ste PC op hun naam geschreven. In de finale op de heilige grond van het Sjûkelân in Franeker versloegen zij het partuur van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra (5-5 6-2), dat als grote favoriet aan de eindstrijd begonnen was.

Bruorren Van Zuiden en Hoekstra winne 165ste PC

De hele wedstrijd ging het gelijk op. Het eerste eerst ging naar de grote favoriet in deze finale, het partuur van Van der Bos. Daarna werd het 1-1 door een buitenslag van Steenstra. Na de 2-1 voor Van den Bos en de zijnen werd het opnieuw gelijk, dit keer na een kwaadslag van Steenstra.

De parturen sleepten de eersten om en om binnen tot 4-4. Toen kwam voor het eerst het partuur van Van Zuiden op voorsprong. Een bovenslag van Hoekstra zorgde hiervoor. Daarna trokken Van den Bos en de zijnen de stand weer gelijk: 5-5.

In de apotheose van de finale ging het beslissende eerst naar Van Zuiden en de zijnen en daarmee werd de PC-winst binnengehaald (5-5 6-2).

Reaksjes nei PC-finale

Later op de avond werd Hoekstra van het winnende partuur uitgeroepen tot koning van de PC. Hij kreeg de koningsbal uit handen van de voorzitter van de Permanente Commissie uitgereikt.

De halve finales

Het partuur van Van der Bos bereikte de eindstrijd door in hun halve finale Enno Kingma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar te verslaan (1-5 6-6). De andere halve finale tussen het partuur van Van Zuiden en Bauke Triemstra, Hendrik Kootstra en Dylan Drent werd verrassend gewonnen door Van Zuiden en de zijnen (4-5 2-6).

Trefwoorden: 
kaatsen Franeker PC Sjûkelân
(Advertentie)
(Advertentie)