Halve finalisten PC bekend; partuur Bergsma naar huis

De tweede omloop op de PC in Franeker is gespeeld en dus zijn de twee halve finales bekend. Het partuur van Enno Kingma komt Gert-Anne van der Bos en z'n maten tegen en later neemt het partuur van Bauke Triemstra het op tegen Peter van Zuiden en z'n ploeg.
De PC © Omrop Fryslân, Aise van Beets
De eerste wedstrijd in de tweede omloop ging tussen Kingma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar aan de ene kant en Menno van Zwieten, Hylke Bruinsma en Erwin Zijlstra aan de andere. Een zeer spannend duel met 'alles aan de hang' dat uiteindelijk werd gewonnen door Kingma en z'n ploeg (5-5 6-6).
Het favoriete partuur van Van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra was een maatje te groot voor het partuur van Auke Boomsma (5-0 6-4). Daarmee treffen Van der Bos en zijn ploeg in de halve finale het partuur van Kingma.
Triemstra, Hendrik Kootstra en Dylan Drent wisten het partuur van Jelle Attema te verslaan (5-0 6-4). Hun tegenstander in de halve finale werd het partuur van Van Zuiden. Zij wonnen met overmacht van Marten Bergsma, Pieter Jan Plat en Jan Schurer (1-5 4-6).
© Omrop Fryslân

Afscheid

Met het verlies van het partuur van Van Zwieten kwam er ook een eind aan de kaatscarrière van Bruinsma op het hoogste niveau, vanwege problemen met zijn knie. Hij kreeg op het Sjûkelân een staande ovatie.
Bruinsma was woensdag niet de enige kaatser die afscheid nam. Na de eerste omloop zat het er al op voor Aloys Freitag. Net als bij Bruinsma dwingen ook fysieke ongemakken hem deze keuze te maken.
Emosjoneel ôfskie foar Hylke Bruinsma: "Dan knak je wol even"
Emoasjes by Aloys Freitag