Alle favorieten door naar tweede omloop op PC in Franeker

01 aug 2018 - 15:11

De eerste omloop van de 165ste PC in Franeker heeft woensdagmiddag geen grote verrassingen opgeleverd. De topfavorieten, Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra, wonnen van het partuur van Arnold Zijlstra (2-5 en 2-6).

Foto: Omrop Fryslân, Aise van Beets

Ook de andere parturen die tot de favorieten worden gerekend, maakten in de eerste omloop geen fouten. Zo wonnen Bauke Triemstra, Hendrik Kootstra en Dylan Drent van Jelte-Pieter Dijkstra (5-2 6-4) en plaatsten Menno van Zwieten, Hylke Bruinsma en Erwin Zijlstra zich voor de tweede omloop door te winnen van het partuur van Durk Ennema (3-5 4-6).

Verrassing van seizoen

Enno Kingma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar mogen zich opmaken voor de tweede omloop. Het drietal ging door na een overwinning op Remmelt Bouma en z'n ploeg (5-5 2-6). Ook de verrassing van het seizoen, het partuur van Marten Bergsma, verlengt zijn optreden op het Sjûkelân met winst op Patrick van Dellen en z'n maten (4-5 2-6).

De tuskenstân nei de de 1e omloop - Foto: Omrop Fryslân

Woensdag 1 augustus is de PC de hele dag live te volgen bij Omrop Fryslân op tv, radio, Omropfryslan.nl en de Omrop-app. De dag begint om 8.00 uur met de toespraak van de PC-voorzitter. Daarop volgend, om 9.30 uur, zijn de partijen van de eerste tot en met de laatste slag te volgen in onze liveblog. Vanaf de halve finale (om 15.00 uur) wordt het kaatsen live uitgezonden op tv en in de livestream op onze website. Alle uitslagen zijn te vinden op de programmapagina van het kaatsen.

's Avonds om 18.20 uur wordt de dag samengevat op tv en is alles terug te vinden op Omropfryslan.nl/keatsen.

Trefwoorden: 
kaatsen Franeker PC
(Advertentie)
(Advertentie)