Velden Sneek Wit Zwart voorlopig niet bespeelbaar

01 aug 2018 - 00:50

Voetbalclub Sneek Wit Zwart heeft de leden laten weten dat ze voorlopig niet van de eigen velden gebruik kunnen maken. De grasvelden zijn te droog en te geel en de nieuwe kunstgrasvelden zijn nog niet opgeleverd. De vereniging heeft daarom de trainingen en de oefenwedstrijd van het eerste elftal verplaatst naar het terrein van LSC 1890.

Foarsitter Frank Slob

De aanloopfase naar het nieuwe seizoen is spannend voor de meer dan honderd jaar oude vereniging. "Het gras is begin juli opnieuw ingezaaid, maar momenteel groeit er niet veel", zegt voorzitter Frank Slob over de problemen met het gras. Omdat het voorlopig warm blijft, heeft de vereniging besloten dat de grasvelden in ieder geval tot 1 september dicht blijven voor alle trainingen en wedstrijden.

Het trainingsveld van Sneek Wit Zwart - Foto: Omrop Fryslân, Onno Falkena

Voorzitter Frank Slob van de club

Het ligt voor de hand om de trainingen en wedstrijden te verplaatsen naar de nieuwe kunstgrasvelden, maar die zijn nog niet opgeleverd. De velden moeten nog worden ingestrooid en aansluitend worden gekeurd door de KNVB. Die keuring is volgende week. De Sneker voetbalclub hoopt op een snelle oplevering, want anders is er geen enkel veld beschikbaar voor de leden.

Het nieuwe kunstgrasveld is nog niet klaar - Foto: Omrop Fryslân, Onno Falkena

De grasvelden worden wel, 's nachts of 's ochtends vroeg, beregend door medewerkers van de gemeente Súdwest-Fryslân, maar met het onlangs ingezaaide gras schiet dat nog niet heel erg op. Slob hoopt niet dat het beregenen van sportvelden helemaal wordt verboden, want dan krijgen veel amateurvoetbalclubs grote problemen om de velden op tijd voor het begin van de competitie weer in goede conditie te krijgen.

(Advertentie)
(Advertentie)