De stichting Stype is erg geschrokken van de aanslag in Tadzjikistan

31 jul 2018 - 10:43

De Friese stichting Stype is erg geschrokken van de aanslag op fietstoeristen in Tadzjikistan. Penningmeester Abe Timmermans zegt dat de stichting alleen maar positieve ervaringen heeft met het land en de inwoners. Hij vindt het een schande dat het land nu met deze terreurdaad in het nieuws komt. De stichting steunt in dat land een internaat voor kinderen.

Foto: Omrop Fryslân, Andries Bakker

Terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft in de tussentijd aangegeven verantwoordelijk te zijn voor de aanslag. De regering van Tadzjikistan zegt dat een verboden islamitische partij achter de aanslag zit.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Tadzjikistan baseert zich bij de beschuldiging op een bekentenis van een verdachte die is aangehouden. De daders zouden getraind zijn in Iran. De islamitische partij werd door de regering van Tadzjikistan in 2015 verboden. Sinds die tijd zijn honderden partijleden en aanhangers opgepakt.

Bij de aanslag kwamen vier mensen om het leven. Onder hen de 56-jarige, in Fryslân geboren, René Wokke. De 58-jarige vriendin van Wokke raakte gewond.

Penningmeester Abe Timmermans van de stichting Stype

It plak fan it barren yn Tadzjikistan - Foto: AKHBOR
(Advertentie)
(Advertentie)