Theaterspektakel De Reuzen oefent bij WTC Expo in Leeuwarden

30 jul 2018 - 19:55

Theatergezelschap Royal de Luxe oefent de komende weken met De Reuzen bij het WTC Expo in Leeuwarden. Bij de parkeerplaatsen aan de achterkant van het complex staan allemaal hekken die de boel afschermen.

Transportbedrijf PAX uit Heerenveen verzorgt het vervoer. Het is bij het WTC Expo een komen en gaan van vrachtwagens. Het zijn drukke tijden voor het bedrijf. Afgelopen week zijn ze begonnen: het gaat in totaal om zeventien transporten en de vrachtwagens rijden op en neer vanuit het Franse Nantes naar Leeuwarden.

Politiebegeleiding

Het meest lastige was het transport van een grote kraan van meer dan vier meter breed. Daar komt de grootste reus, De Duiker, in te hangen. "We hebben een trailer van ons wat moeten aanpassen", vertelt Roelof Dijkstra van PAX. "Het transport was 4.40 meter breed en is door de politie begeleid."

Maandag werden de eerste transporten in Leeuwarden gelost. Dat gebeurt door de Fransen zelf. Het laatste transport staat voor 8 augustus gepland. "Dat is een bijzonder transport", zegt Dijkstra. Er zal geen extra Reus naar Leeuwarden komen, zei Dijkstra, maar wat wel? Dat wou hij nog niet prijsgeven.

Trefwoorden: 
LF2018 De Reuzen
(advertinsje)
(advertinsje)