LTO Noord wil dezelfde spelregels voor beregening

30 jul 2018 - 17:43

LTO Noord begrijpt dat Wetterskip Fryslân een beregeningsverbod heeft ingesteld, maar is verbaasd dat er op andere plekken nog volop wordt beregend. Regiobestuurder Tineke de Vries zegt dat boeren daar veel vragen over hebben en het onrechtvaardig vinden.

LTO-Noord: selde spulregels bereining

Andere waterschappen rondom het IJsselmeer hebben nog geen beregeningsverbod ingesteld, dus wordt er bijvoorbeeld in de Noordoostpolder volop beregend, terwijl dat hier verboden is. "Dat geeft een ongelijk speelveld", stelt De Vries. LTO Noord is continu in gesprek met het waterschap en legt de kwestie daar op tafel.

De Vries snapt de overwegingen van het waterschap wel, maar zou graag een eenduidig beleid van alle waterschappen zien. "Maar ik wil er ook weer niet voor pleiten dat anderen net zo weinig mogen beregenen als wij. Dan zou ik de collega-boeren daar misgunnen dat ze mogen beregenen en dat wil ik niet."

Toch verwacht De Vries dat een beregeningsverbod er binnenkort ook in andere waterschappen komt. "Er komt via de rivieren niets meer bij en het regent ook niet. Dan raakt het water gewoon op."

(Advertentie)
(Advertentie)