Tall Ships Races beginnen aan laatste etappe naar Harlingen

30 jul 2018 - 17:05

De Tall Ships Races hebben in Noorwegen voor de laatste etappe naar Harlingen vertraging opgelopen, De windkracht bij Stavanger is te hard om te vertrekken. Volgens de planning moeten de schepen nu donderdagavond boven Terschelling finishen.

Dat moet gehaald kunnen worden, denkt Arjen Mintjes van de organisatie. "Ze hebben er twee 'waypoints" uitgehaald. In de originele etappe moeten de schepen daar langs. Nu gaan ze rechtstreeks naar Harlingen."

Volgens Mintjes kunnen de schepen het slechte weer goed aan. Dat gekozen is voor uitstel heeft met name te maken met de bemanning. Die bestaat voor een groot deel uit jongeren die meevaren, zogenaamde trainees. "Daar kijkt de raceleiding ook naar. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat iedereen ziek wordt. Ze moeten ook wat leren. Daarom zijn ze mee", zegt Mintjes.

Duik in zee

Aan boord van de deelnemende schepen zit de sfeer er goed in. Toen er niet gestart kon worden, nam de gehele leiding een duik in zee. Nu wordt alles klaargemaakt voor de laatste etappe van Stavanger naar Harlingen.

Trefwoorden: 
Harlingen Tall Ships Races
(advertinsje)
(advertinsje)