Kalma van SC Heerenveen belangrijk voor Oranje onder 20

Fenna Kalma van SC Heerenveen was zondagavond belangrijk voor het Nederlands vrouwenelftal onder de 20 jaar. De 18-jarige spits uit Haskerhorne scoorde en gaf een assist in de oefenwedstrijd tegen Japan. Het duel in Groesbeek eindigde in een gelijkspel: 2-2.
Nederland kwam in de eerste helft op achterstand door een doelpunt van Riko Ueki. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde Kalma uit een vrije trap.
Daarna was het nog niet afgelopen. Japan kwam opnieuw op voorsprong. Deze keer was het Fuka Kono. In de ultieme slotfase maakte Nederland toch nog weer gelijk. Kalma kopte een lange bal door op Joëlle Smits die de eindstand bepaalde.

WK

Het was voor de vrouwen de laatste test in aanloop naar het WK. Volgende week zondag speelt de ploeg van bondscoach Michel Kreek de eerste wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Ghana en Frankrijk zijn de andere tegenstanders in de poule.