Fierljeppers uit It Heidenskip winnen NFM in eigen dorp

28 jul 2018 - 23:41

Met een sprong van 20.41 meter won Oane Galama zaterdagavond in eigen dorp de dertigste editie van de Nationale Fierljep Manifestatie (NFM) in It Heidenskip.

Oane Galama - Foto: Martin de Jong

Aan de NFM kon iedereen meedoen en dus kwamen de deelnemers van heinde en ver om voor de titels te strijden. Vroeger was het vooral een wedstrijd voor amateurs, maar tegenwoordig doen ook de grote namen uit de fierljepwereld mee.

Thuiswedstrijd

Bij de mannen was Galama de beste. Dat was voor het eerst in zijn lange fierljeploopbaan. In zijn thuiswedstrijd bleef hij Nard Brandsma uit Workum (20.11 meter) en Ricardo Faaij uit Haastrecht (19.31 meter) voor. Zij eindigden respectievelijk op de tweede en derde plek.

Oane Galama wint NFM yn eigen doarp

Oane Galama is heel blij met zijn overwinning

Tessa Kramer won bij de vrouwen en ook voor haar was het een thuiswedstrijd. Over haar 14.66 meter ging geen enkele concurrente. Akke Dijkstra uit Buitenpost (14.45 meter) werd tweede en Julia van Eijk uit Haastrecht (14.22 meter) derde. Tessa Kramer treed hiermee in de voetsporen van haar moeder: precies 25 jaar geleden won Etty Kramer-Spriensma de titel bij de vrouwen.

Galama en Kramers dorpsgenoot Freark Kramer sprong met 18.13 meter het verst bij de junioren. Jan Teade Nauta uit IJlst (17.87 meter) pakte in deze categorie het zilver. Het brons was voor Rutger Piersma uit It Heidenskip (17.78 meter).

Verrassende winst Tessa Kramer op NFM bij de vrouwen

Verrassende winst Tessa Kramer
De winners fan it NFM op It Heidenskip - Foto: Martin de Jong

Freark Kramer kampioen junioren

Junior Freark Kramer prolongeert NFM-titel

Jongens en meisjes

Reinier Overbeek uit Benschop won met 17.90 meter bij de jongens. Stefan Douma uit Oppenhuizen (17.35 meter) werd tweede. Dit betekende voor hem een pr. Derde werd Wisse Broekstra uit Tzummarrum (15.36 meter).

Bij de meisjes won Demi Groothedde uit Jaarsveld met een sprong van 14.03 meter. Bente Vlas uit Heeg (12.67 meter) pakte de zilveren medaille. Het brons ging naar Suzanne Mulder uit Vlist (12.64 meter).

(Advertentie)
(Advertentie)