VIDEO: Zomerdrukte op en om het water

27 jul 2018 - 21:13

Het kwik loopt hoog op en dat betekent dat mensen verkoeling zoeken. In huis is het warm en ook in de tuin is het bijna niet te doen. Waar kun je dan beter naartoe dan naar het strand, dachten veel mensen vrijdag. Om 9.00 uur 's ochtends zaten de eerste bezoekers al op hun handdoekje in het zand. Anderen waren druk met hun opblaasflamingo of het opzetten van een parasol.

Strân fan Makkum - Foto: Omrop Fryslân, Maaike van der Hoek

Ook bij Sopkafee Makkum is het druk op deze warme dagen. "Overdag is het nog wel te doen, maar 's avonds komt iedereen van het strand naar het terras en dan is het wel vol", vertelt Marit Jansen, die in de bediening werkt. De mensen hebben wel begrip voor het personeel dat in de warmte moet werken. "We doen ons best", vertelt Jansen. Voor het personeel is het wel heel warm, maar daar hebben ze iets op bedacht. "De servetjes zijn niet aan te slepen en we duiken af en toe de koelcel in", vertelt ze.

Simmerdrokte op it strân fan Makkum

Maar niet alleen aan het water was het druk. Ook op het water waren veel mensen te vinden. Met de wind door de haren en een koud drankje in je hand. Bij watersportbedrijf ANJA in Grou lag er geen sloep meer aan de steiger. Het zijn topdagen voor de verhuurders van bootjes.

Robin Dorenbosch van ANJA vertelt dat zijn telefoon de hele dag roodgloeiend stond, maar dat er echt geen motorboot meer vrij is. "En ook morgen is alles al weg, topdagen dus." Met de zeilbootjes gaat het iets minder. "Er zijn ook veel Valkjes weg, wel iets minder dan de sloepen, maar ik ben tevreden", zegt Dorenbosch.

Topdrokte boatferhier Grou

Trefwoorden: 
zomer Makkum Grou strand
(Advertentie)
(Advertentie)