Ventilators roversgoed in de warmste week van het jaar

27 jul 2018 - 19:29

Het kopen van een ventilator was vrijdag, na de warmste nacht ooit gemeten, niet eenvoudig. Danny Lenting ging de hele stad door op zoek naar een ventilator, maar kreeg overal nul op het rekest. Hij was blij verrast toen hij op winkelcentrum De Centrale toch een paar mensen met een nieuwe ventilator zag lopen. "Ik dacht: daar moet ik bij zijn!"

Njonken fentilatoren wiene ek de swimbadsjes net mear te krijen - Foto: Omrop Fryslân

Lenting heeft warm werk en wil 's nachts graag goed slapen. In de nacht van donderdag op vrijdag lukte dat nauwelijks, daarom ging hij op zoek naar een ventilator. Niet alleen bij winkels langs, hij keek ook op Marktplaats en belde met meerdere winkels. "Op Marktplaats gaan de prijzen omhoog, want die krengen zijn vandaag erg gewild. Volgende week zal het wel weer goedkoper zijn."

Luister naar Danny Lenting en Wiebe de Leeuw

De vraag was vrijdag zo hoog dat de meeste elektronica- en doe-het-zelf-zaken besloten om het publiek al bij het winkelruit te informeren dat de ventilatoren uitverkocht zijn. Van deze zaken wilde of mocht geen enkele Omrop Fryslân te woord staan: Blokker, BCC en Praxis verwezen voor commentaar allemaal naar het hoofdkantoor.

De situatie bij MediaMarkt is anders. Halverwege de middag stonden ook daar lege stellingen op de plek van de ventilators, maar aan het eind van de middag werd een verse lading ventilatoren op de pallets de winkel in gereden. De belangstelling voor het apparaat is bijzonder groot. De ochtendvoorraad van 200 ventilatoren was binnen een paar uur op en ook met de tweede levering ging het snel. Sommige huishoudens liepen met wel drie ventilatoren de deur uit.

In farske foarried fentilators by de Mediamarkt - Foto: Omrop Fryslân

"Met dit weer is dat natuurlijk ook niet zo gek", zegt bedrijfsleider Wiebe de Leeuw. "Het is vandaag 38 graden! Ik heb ook een ventilator op mijn slaapkamer. Wij willen onze klanten graag helpen om een beetje koel te blijven." De extra aanloop past hem wel, zo middenin de zomervakantie. "Televisies verkoop je niet veel met dit weer, maar de koelkasten lopen goed. Ik ben blij als de klant tevreden de deur uitgaat, daar wil ik wel wat extra moeite voor doen."

(advertinsje)
(advertinsje)