Tresoar zoekt schrijver voor Macedonië

27 jul 2018 - 15:30

Tresoar zoekt voor het literaire uitwisselingsproject Other Words/Oare Wurden een Friese schrijver die vanaf september acht weken lang in Macedonië wil wonen en werken. Vrijdag begint daarvoor de selectieprocedure.

Skopje, de hoofdstad van Macedonië - Foto: Flickr

Het verblijf moet resulteren in een literair werk van maximaal 5000 woorden, in het Fries. Dat werk wordt vertaald in vijf talen voor publicatie op de website van Other Words/Oare Wurden en in een boekwerk.

De schrijver gaat in Macedonië ook meedoen aan culturele activiteiten en daar verslag van doen in blogs.

Kleine en minderheidstalen

Het doel van Other Words/Oare Wurden is om een netwerk op te bouwen van schrijvers in kleine en minderheidstalen in Europa. Naast Fryslân doen Baskenland, Ierland, Slovenië en Macedonië mee. Er ging al eerder een Friese schrijver naar Macedonië. Ook verbleven er al Friese schrijvers in Baskenland, Ierland en Slovenië. Leeuwarden verwelkomt op zijn beurt zeven buitenlandse schrijvers.

Tot 24 augustus kan er een voorstel worden ingediend. Voor onderdak wordt gezorgd. Ook is er een honorarium beschikbaar en worden de verblijfs- en reiskosten vergoed.

Momenteel verblijft Karen Bies voor Oare Wurden/Other Words in Ierland. Ze verblijft in het plaatsje Belmullet en haar blogs zijn hier te vinden.

(Advertentie)
(Advertentie)