De 55+ PC in Balk: "Het is een groot succes"

25 jul 2018 - 20:47

Voor de twintigste keer wordt dit jaar de 55+ PC gekaatst in Balk. Siep Berkepas heeft het recentelijk opgericht, omdat er geen kaatswedstrijden worden georganiseerd door de KNKB voor ouderen. "En het is een groot succes. Elk jaar doen er veel mensen mee. Dit jaar ook ongeveer honderd personen."

Foto: Omrop Fryslân, Hayo Bootsma

De 55+ PC heeft wel andere gewoonten dan de normale PC. Zo betekent de afkorting niet hetzelfde. "Van de KNKB mocht de 55+ wedstrijd niet 'PC' in de naam hebben, omdat het geen officiële wedstrijd is", zegt Berkenpas. "PC betekent daarom bij ons Promotie Club en dan hebben we ook nog in kleine letters Friese Kaatsclub eronder gezet. Zo mocht het wel."

Ook komen niet de winnaars van het jaar ervoor met paard en wagen op het veld, maar gaan de winnaars naar de prijsuitreiking met een treintje door het dorp.

Siep Berkepas

Berkepas is op de basisschool begonnen met kaatsen. "Als het pauze was, rende ik zo snel mogelijk naar de perken voor het mooiste plekje." Zo is de liefde begonnen en nu is hij er al vijftig jaar lid van de kaatsvereniging. Ook zijn vrouw is gek van kaatsen. "Ze zit al 35 jaar bij de vereniging en doet altijd het eten en drinken voor de leden."

Foto: Omrop Fryslân, Hayo Bootsma

Omdat ze allebei zo betrokken zijn bij het kaatsen, zijn ze al veertig jaar niet op vakantie geweest. Maar daar komt nu een einde aan. Dit wordt de laatste 55+ PC die Berkepas organiseert. "Ik vind dat de jeugd het moet overnemen. Ik sta zelf al met een voet in het graf, maar ik ben nu nog gewoon fit genoeg om het stokje door te geven."

Trefwoorden: 
kaatsen Balk 55+ PC
(advertinsje)
(advertinsje)