Ondernemer komt met nieuwe methode schoonmaken zonnepanelen

24 jul 2018 - 15:48

Zonnepanelen worden deze zomer optimaal gebruikt met een recordaantal zonuren. Het onderhoud van de panelen vergt wel een speciale aanpak. Voor de particulier met een paar panelen is dat niet zo ingewikkeld, maar voor boerderijen en bedrijven met heel veel panelen is dat een ander verhaal.

Foto: ANP

Ype Hemstra uit Buitenpost heeft nu een speciale manier ingevoerd, in samenwerking met een Duits bedrijf en dat kan een groot succes worden, volgens de ondernemer uit Buitenpost. Het bedrijf uit Duitsland waar Hemstra mee samenwerkt, is al jaren specialist in het schoonmaken van zonnepanelen.

Temperatuur en oplossing

Van belang bij het schoonmaken van die panelen is de temperatuur van het water (zo'n 53 graden) en een chemische oplossing die ervoor zorgt dat de kalk die in het water zit niet op de panelen blijft zitten. Hemstra denkt dat de Duitse methode ook in ons land een succes zal worden.

Ternaard

Dinsdagochtend zijn op een boerderij in Ternaard de eerste 1030 zonnepanelen op deze manier schoongemaakt. Zonnepanelen moeten om de drie jaar goed worden schoongemaakt.

Trefwoorden: 
zomer zonnepaneel schoonmaken
(Advertentie)
(Advertentie)