Door blessures geteisterd partuur Menno van Zwieten wint Huizum

22 jul 2018 - 16:50

Ondanks de blessures in het partuur hebben Menno van Zwieten, Hylke Bruinsma en Hans Wassenaar (invaller voor Erwin Zijlstra) de overwinning gepakt in de vrijeformatiepartij in Huizum. Op 5-1 en 6-2 tegen het partuur Peter van Zuiden haalde Van Zwieten de overwinning binnen met een zitbal.

Foto: Henk Bootsma

Het was om meerdere redenen een bijzondere overwinning voor het partuur van Van Zwieten. De opslager zelf is wel fit, maar verder wordt zijn partuur geteisterd door blessures. Hylke Bruinsma was geblesseerd geraakt tijdens het voetballen en houdt er na de PC van dit jaar mee op. Erwin Zijlstra viel zondag uit met een rugblessure en werd vervangen door Hans Wassenaar.

Bovendien schakelden Van Zwieten en zijn maten in de eerste omloop (toen nog met Zijlstra) de favorieten Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra uit: 5-3 en 6-4. Daarmee beëindigden ze de recordreeks van Van der Bos.

In de tweede omloop stond het trio Van Zwieten tegenover Jelle Attema, Kees van der Schoot en Sjoerd de Jong. Ook toen werd gewonnen en via een staand nummer kwamen ze in de finale.

De tegenstanders in de finale, Peter van Zuiden, Allard Hoekstra en Alle Jan Anema, wonnen in de eerste omloop van het trio Marten Bergsma, daarna van het partuur Elgar Boersma en in de halve finale maakten ze een achterstand goed tegen Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra. Dat partuur werd tweede.

(advertinsje)
(advertinsje)