SC Heerenveen wint oefenduel van Kayserispor

Sportclub Heerenveen heeft zaterdagmiddag de oefenwedstrijd tegen het Turkse Kayserispor met winst afgesloten. In het Abe Lenstra Stadion werd het tegen Kayserispor met oud-Heerenveenspeler Bilal Basacikoglu, uiteindelijk 2-1 voor Heerenveen.
Jan Olde Riekerink yn petear mei ferslachjouwer Roelof de Vries
Sam Lammer maakte in de 33ste minuut het eerste doelpunt voor de Heerenveensters. Tien minuten later kwam de nummer negen van de Turkse competitie op gelijke hoogte, door een doelpunt van Deniz Turuc.

Henk Veerman

Na de rust gebeurde er lange tijd niet zoveel. Pas in de 83ste minuut kwam Sportclub Heerenveen op voorsprong door een goal van invaller Henk Veerman. Die kreeg de bal aangespeeld in het strafschopgebied en schoot de bal hard in het doel. Daarmee was de oefenwinst voor Heerenveen binnen.
Henk Veerman yn petear mei ferslachjouwer Roelof de Vries
Voor de volgende oefenwedstrijd van SC Heerenveen moet de ploeg naar Duitsland; daar wacht 1899 Hoffenheim. Op 4 augustus speelt de ploeg zijn laatste oefenduel; dan komt het Spaanse Levante op bezoek in het Abe Lenstra Stadion.
SC Heerenveen - Kayserispor 2-1 (1-1). 33. Lammers (1-0), 42. Turuc (1-1), 83. Veerman (2-1).
Opstelling Heerenveen: Hahn, Floranus, Høegh, Bulthuis, Pierie (73. Woudenberg), Kobayashi (61. Kongolo), Thorsby, Vlap, Rojas (73. Frederiksen), Lammers (80. Veerman) en Zeneli (73. Mihajlovic).