Toestand Fries slachtoffer Lübeck niet langer kritiek

21 jul 2018 - 10:44

De toestand van de Friese jongen die vrijdagmiddag gewond raakte bij een steekpartij in het Duitse Lübeck is niet langer kritiek. Dat schrijft de NOS, die met een van de vrienden van het slachtoffer gesproken heeft. Het 21 jarige slachtoffer ligt nog wel op de intensive care, zijn ouders zijn bij hem. Hij is in de nacht van vrijdag op zaterdag zes uur lang geopereerd. Het andere Friese slachtoffer zou een oppervlakkige verwondingen hebben. De twee zaten met nog twee Friezen in de bus, waar de steekpartij plaatsvond.

Foto: ANP

Het is nog steeds niet duidelijk waarom de 34-jarige Duitser van Iraanse afkomst vrijdagmiddag in een bus in Lübeck om zich heen gestoken heeft. Bij de steekpartij raakten tien mensen gewond, waaronder twee Friezen. De man heeft volgens de NOS nog niets gezegd over zijn daad. Waarschijnlijk wordt hij zaterdag voorgeleid aan de rechter. Justitie wil hem vervolgen voor poging tot brandstichting en zware mishandeling.

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Sleeswyk-Holstein lijkt het er niet op dat de actie een terroristische achtergrond heeft. Het Duitse blad Der Spiegel laat de vader van de verdachte aan het woord. Die zegt dat de man psychische problemen heeft. Zo zou hij ervan overtuigd zijn dat de buren hem mishandelen met aanvallen met schadelijke straling door de muren heen. Ook zou hij met zijn ex-vrouw hebben gestreden over de zorg voor hun dochter. Die dochter zou hij ook al een tijd niet meer hebben gezien. "Deswegen war er frustriert und verärgert", schrijft Der Spiegel.

Bij de steekpartij raakten tien mensen gewond, waaronder de twee Friezen.

Fertochte fan stekpartij yn Lübeck is Dútser fan Iraanse komôf

Trefwoorden: 
steekpartij Lübeck
(Advertentie)
(Advertentie)