Ondernemers gebruiken noordelijke festivals om producten te testen

21 jul 2018 - 08:24

Biobekers van mais, onderbroeken van oude bloesjes, plantenbakken met bloemen waar muziek mee gecomponeerd kan worden. Het is zo gek niet te bedenken of het is te zien op Welcome to the Village. Het festival is niet alleen een plek om te dansen en te drinken, maar het dient ook als levend laboratorium. Voor bedrijven en ondernemers is het een geschikte plaats om hun producten te testen.

Foto: Omrop Fryslân

Undernimmers brûke noardlike festivals om produkten te testen

Innofest helpt ieder jaar zo'n 30 ondernemers, studenten en start-ups om hun nieuwe producten te testen op een festival in het noorden van het land. Veel bedrijven testen hun innovaties niet, waardoor er ook veel mislukken, zegt Innofest. Festivals zijn ook een soort van mini-maatschappijen waar de producten beter en sneller getest kunnen worden dan in de gewone maatschappij.

Op festivals kunnen we producten echt testen, omdat het hier tijdelijk is. Je breekt het ook weer makkelijk af.

Friso Visser, Innofest
Foto: Omrop Fryslân

In totaal worden er dit jaar op acht festivals verschillende innovaties getest. Met het festival als testruimte wil Innofest ervoor zorgen dat bedrijven en ondernemingen daarna hun producten ook daadwerkelijk op de markt brengen. "Het is echt de bedoeling dat mensen hier niet alleen maar testen en er verder niks mee doen. We hopen dat deze ondernemers de wereld gaan veranderen en rijk gaan worden. Dat zijn product in heel Nederland of zelfs de wereld overgaat. Er zijn innovaties van ons die gaan de grens over. Dat is fantastisch dat wij daar een steentje aan bij hebben kunnen dragen", vertelt Friso Visser van Innofest.

Innovaties op Welcome to the Village

(Advertentie)
(Advertentie)