Zweten en doorzetten op de Paardendagen in Garijp

21 jul 2018 - 08:10

Al weken lang is het droog en warm zomerweer en kan de provincie wel wat verkoeling gebruiken. Maar op de Paardendagen in Garijp zoeken liefhebbers van de sport de warmte nu juist op.

Foto: Omrop Fryslân

De paarden en hun berijders werken zich in het zweet terwijl de toeschouwers in de volle zon naar de verschillende rubrieken kijken. Maar is de 20ste editie van de Paardendagen niet wat te warm? Volgens voorzitter Sietse de Boer valt dat wel wat mee. "Het is wel wat droog, maar prachtig mooi weer. Wij hebben wel voor genoeg water voor de paarden gezorgd. De grond is wel hard, dus daar hebben de deelnemers wel wat last van. De sjezen kunnen wel merken dat het meer schokt."

De bezoekersaantallen lijken tot nu toe op hetzelfde aantal uit te komen als vorig jaar, al had De Boer op vrijdag liever wat meer mensen gezien. "Dat valt mij wel wat tegen, maar op zaterdag is het denk ik volle bak, dan hebben we een spectaculaire show."

Gelukkig mag ik nu zonder jas rijden.

Een van de deelnemers aan de Paardendagen

Er zijn mensen die de volledige dag op het terrein zijn te vinden. "Het was vanmiddag wel warm, maar het was te doen," zei een van de bezoekers vrijdagavond. De paarden lijken redelijk goed tegen de warmte te kunnen, ook al moeten ze wel grote inspanningen leveren. "Het is belangrijk om de paarden na de tijd af te koelen door ze af te spoelen met water. En daarna niet teveel in de zon te laten staan. Echt veel kun je niet doen, maar gelukkig mag ik zonder jas rijden," zei een van de ruiters die zaterdagochtend met twee paarden in actie zal gaan komen.

De organisatie verwacht geen problemen met de warmte op de laatste dag van het paardenspektakel.

Trefwoorden: 
paardendagen Garijp
(Advertentie)
(Advertentie)