Supermarkt Wijnjewoude verkeerde al in zwaar weer

19 jul 2018 - 23:08

In het dorp Wijnjewoude was vorige week nog een bijeenkomst om plannen te maken voor de toekomst van de supermarkt, waar donderdagavond brand ontstond. Volgens de winkelier zelf levert de Spar-supermarkt onvoldoende op om op lange termijn open te blijven. In het dorp is daarom kortgeleden een comité opgericht dat plannen wilde ontwikkelen om de winkel rendabeler te maken. Daarnaast werd de winkelier ook gesteund door de Spar-organisatie en een onafhankelijke supermarkt-adviseur. "Iedereen was eigenlijk enorm positief vorige week. Dan is dit wel een enorme domper", zegt Marjanne Hulsbergen, een van de mensen die de winkelier willen steunen.

Yn de supermerk fan Wynjewâld is in soad reek- en wetterskea - Foto: Omrop Fryslan

Marjanne Hulsbergen over de supermarkt van Wijnjewoude

"Deze supermarkt is eigenlijk een kernwinkel voor het dorp. Wijnjewoude heeft meer winkels, maar als er geen supermarkt meer is, krijgen die het ook moeilijk." De bijeenkomst om te praten over de toekomst van de winkel trok vorige week nog zo'n honderd mensen en leverde verschillende bruikbare ideeën op. Er werden ook afspraken gemaakt om die ideeën na de zomer verder uit te werken. Het comité is nog steeds strijdbaar, maar de brand van donderdag maakt ineens alles onzeker. De inventaris van de winkel kan als verloren worden beschouwd. De winkel kan in geen geval meteen weer open, zoveel is wel duidelijk.

Winkelier Johan Bosch kon gisteravond nog niet aangeven hoe het nu verder moet met zijn winkel. Hij laat zich de komende dagen bijstaan door zijn adviseurs. De brand in het centrum van Wijnjewoude trok veel publieke belangstelling. De doorgaande Merkebuorren was een tijdje geblokkeerd voor al het verkeer. Ook de bus richting Bakkeveen kon een tijdje niet voor- of achteruit.

Trefwoorden: 
brand Spar Wijnjewoude supermarkt
(advertinsje)
(advertinsje)