Drukte voor Veiligheidsregio met vele zomerevenementen

18 jul 2018 - 12:47

Het is deze zomer 'code rood' voor de Veiligheidsregio, want het is heel druk met evenementen in Fryslân. Nu gebeurt er 's zomers al van alles in Fryslân, zoals het Skûtsjesilen of de Sneekweek. Maar in dit Culturele Hoofdstadjaar is het extra druk en vindt veel gelijktijdig plaats.

Foto: Arthur Smeets

Al een jaar bezig

Begin augustus zijn de Tall Ships in Harlingen en in hetzelfde weekend is het Sneekweek. Twee weken later komen De Reuzen naar Leeuwarden, maar is hier ook het Psy Fi festival én zwemt Maarten van der Weijden de Elfstedentocht. De Veiligheidsregio Fryslân is al een jaar bezig met de voorbereidingen voor deze drukke zomer. Ze overleggen met gemeenten, organisaties van evenementen en andere hulpdiensten.

Royal de Luxe Reuzen - Foto: Royal de Luxe, Serge Koutchinsky

Kan de ambulance er komen?

Bij hele grote evenementen wordt een dag van tevoren het terrein of gebied gecontroleerd. "Ik bekijk dan bijvoorbeeld of een EHBO-post groot genoeg is en of een ambulance er goed kan komen", vertelt Sandra van der Ploeg van Veiligheidsregio Fryslân. En ze kijken of er genoeg EHBO'ers worden ingezet.

Code rood

Van der Ploeg zegt geen signalen te hebben dat ze het niet aan kunnen. "We hebben al heel ver van tevoren de organisaties op het hart gedrukt om op tijd EHBO'ers te regelen, juist omdat er deze zomer zoveel evenementen zijn."

Froukje de Vries, adviseur krisisbehearsing Feilichheidsregio

(Advertentie)
(Advertentie)