Politiek Almere hard over vertrek Jannewietske de Vries: "Een paar jaar zakkenvullen en weer verder"

18 jul 2018 - 11:29

Het vertrek van Jannewietske de Vries als directeur van de Floriade 2022 in Almere, levert daar veel reacties op. Dinsdag werd bekend dat De Vries de nieuwe burgemeester wordt van de gemeente Súdwest-Fryslân.

Foto: Floriade

Floriade-schip stuurloos

Voor de D66-fractie in Almere reden om voor donderdagavond een interpellatiedebat aan te vragen. ''Wat zijn de consequenties van haar vertrek voor de Floriade BV?'' wil de fractie weten. De PVV-fractie is een stuk harder in het oordeel. ''Raad van commissarissen en directeur laten zinkend Floriade-schip stuurloos achter. Een paar jaar zakkenvullen en weer verder. Almere draait op voor de kosten'', zegt de fractie.

Vorige week stapte de volledige raad van commissarissen van de Floriade op. Volgens de toezichthouders was hun opdracht door een koerswijziging in het beleid significant veranderd. Eerder al stapte wethouder Tjeerd Herrema op. Hij had namens de gemeente de Floriade in portefeuille.

Jannewietske is een Friezin in hart en nieren en we gunnen het haar van harte.

Floriade

De Floriade BV zelf noemt het vertrek van De Vries jammer, maar wel te begrijpen. ''Zo'n kans komt maar één keer in de zoveel jaar voorbij. Jannewietske is een Friezin in hart en nieren en we gunnen het haar van harte'', zegt woordvoerder Jacqueline Stokman.

Voor de organisatie van het grote evenement gaat het opstappen van De Vries volgens Stokman geen gevolgen hebben. "Er is nog 3,5 jaar te gaan, genoeg tijd om een nieuwe directeur te vinden en in te werken. De basis is goed, die staat."

(Advertentie)
(Advertentie)