Wendy zoekt geld voor immuuntherapie in Duitsland

16 jul 2018 - 06:10

Een crowdfundingsactie voor een immuuntherapie in Duitsland. Wendy Wagenaar, oorspronkelijk afkomstig uit Drachten, is die begonnen omdat ze eierstokkanker heeft en in Nederland niet de behandeling kan krijgen die ze graag wil hebben, de zogenaamde immuuntherapie.

Njonken it jild binne der ek ûnderdielen fan it kamerasysteem fan de winkel meinaam. De forinsyske plysje hat ûndersyk dien. De eigener fan de winkel docht oanjefte by de plysje. Der is alris earder - Foto: Eigen foto

Wendy is 40 jaar, heeft drie kleine kinderen en wil alle mogelijkheden zoeken om de ziekte onder controle te krijgen. In Nederland wordt de immuuntherapie niet toegepast bij haar type kanker. In Duitsland wel, maar dat wordt niet vergoed. Ze heeft 125.000 euro nodig, maar kan dat niet betalen. Ze heeft haar trots aan de kant gezet en is een doneeractie begonnen. Het gaat hard. Wendy is volledig overdonderd door de vele reacties en donaties. Binnen een paar dagen tijd heeft ze bijna het geld al bij elkaar.

Wendy Wagenaar over de doneeractie voor haar immuuntherapie

In Nederland kan Wendy zes chemokuren krijgen, waarmee ze haar leven kan verlengen. Ze wil echter niet alleen haar leven verlengen, ze wil beter worden. Dan kan zij haar kinderen zien opgroeien en groeien de kinderen op met een moeder.

Ik moet de toekomst naar voren halen.

Wendy Wagenaar

Immuuntherapie is de toekomst, gelooft Wendy. "Ik geloof dat we over 20 jaar met immuuntherapie mensen van kanker kunnen genezen. Ik moet voor mezelf deze toekomst naar voren halen." In het ziekenhuis in Keulen kan ze die immuuntherapie ondergaan, maar daarvoor heeft ze dus wel veel geld nodig.

"Afgelopen dinsdag zijn we naar Keulen geweest. Toen dachten we: nu moeten we los. Als ik een ton of twee ton zou hebben, dan was ik al geweest. Dus mijn familie zei tegen me: zet je trots opzij en zorg dat je die financiële mogelijkheid krijgt."

Overdonderd

Daarom heeft ze die donoractie opgezet en dat loopt erg goed. Dat heeft haar wel overdonderd: "Ik geloof wel in de kracht van de sociale media, maar dit is wel heel snel opgepakt. Dat vind ik zó mooi. Soms denk ik wel dat iemand per ongeluk een 0 te veel achter het bedrag heeft gezet." Binnen een dag waren ze al de 90.000 euro voorbij. "Ik krijg nu zoveel terug uit m'n verleden. Ik kijk veel naar de toekomst, maar nu blijkt dat m'n verleden mij steunt: in Drachten, oude studiegenoten. Ik vind het bijna too much."

(advertinsje)
(advertinsje)