Sneek komt met eigen biertje: 't Waterpoartsje

13 jul 2018 - 20:26

Wat begon als een initiatief van drie vrienden is uitgelopen op een bierbrouwerij met wel 100 brouwers. Vrijdagavond wordt het biertje van de Club van 100, 't Waterpoartsje, gelanceerd. Het drankje is vanaf dat moment voor het grote publiek beschikbaar in Sneek.

Het biertje is niet zomaar een biertje, maar heeft ook een sociaal aspect. Stichting 't Waterpoartsje heeft als missie het stimuleren van plezier en het vergroten van maatschappelijke betrokkenheid in de Sneker gemeenschap.

Klaas-Pieter Majoor, Cees Vogelvanger en Wietse Nieuwenhuis

Het Sneker biertje moet die missie funderen. Om dit voor elkaar te krijgen, bedenken, brouwen en drinken de Snekers het biertje met ingrediënten uit de stad. Iedereen die een biertje bestelt, schenkt automatisch 25 cent aan Stichting 't Waterpoartsje. Die stichting steunt met dit geld doelen die hetzelfde nastreven: plezier en mienskip. Dat kan werkelijk van alles zijn, als het de Snekers maar verbindt en de pret bevordert.

Het biertje is na de presentatie bij de Waterpoort te krijgen op verschillende locaties in de stad. Bijvoorbeeld bij de Walrus. It Foarûnder op het starteiland, Weduwe Joustra, Café de Kroon en Albert Heijn Stadsfenne.

Trefwoorden: 
Sneek bier t Waterpoartsje
(advertinsje)
(advertinsje)