John Lennon Bus in Fryslân: muziek schrijven in een bus

13 jul 2018 - 17:03

Zet een stuk of 15 muzikanten bij elkaar die nog nooit eerder met elkaar muziek hebben gemaakt en ze hebben aan het eind van de dag een compleet nieuw lied gemaakt. Dat is het concept van de John Lennon Bus, die vrijdag in Leeuwarden staat.

John Lennon Bus yn Fryslân

Met een mobiele audio- en videostudio in de bus krijgen jonge muzikanten uit het hele land vrijdag de mogelijkheid om onder begeleiding een lied te maken. Het is allemaal onderdeel van het Never Ending Orchestra.

Never Ending Orchestra is een LF2018-project en is een samenwerking tussen Fryslân Pop, stichting Popsport en een aantal muzikanten. Onder de muzikanten zitten ook drie jongens uit Leeuwarden.

De John Lennon Bus op it Aldehoustertsjerkhôf - Foto: Omrop Fryslân, Timo Jepkema

De bus is een initiatief van Yoko Ono, de weduwe van de oud-Beatle Lennon, die in 1980 vermoord werd. Ono wil met de studio de liefde voor de muziek onder jongeren stimuleren.

Foto: Omrop Fryslân, Timo Jepkema

In de Verenigde Staten gaat de John Lennon Bus langs bij scholen, festivals en conferenties. Mensen die nog nooit eerder met elkaar speelden, gaan 's ochtends vroeg de bus in om, als ze er weer uitkomen, een lied rijker te zijn. Ze krijgen begeleiding van producers met veel ervaring in het schrijven van teksten en het opnemen daarvan.

(Advertentie)
(Advertentie)