Bolsward krijgt groot congres over voedsel

13 jul 2018 - 14:08

Later dit jaar komt er in Bolsward een groot congres over de toekomst van voedsel. Het congres moet op 5 oktober worden gehouden in de voormalige zuivelschool van Bolsward en zal gaan over de uitdagingen voor boeren, de foodindustrie, de retail en het onderwijs.

Foto: Omrop Fryslân

Reünie

Vier initiatiefnemers uit Bolsward en omgeving organiseren het congres onder de naam Frisian Foodture '18 en komen tegelijkertijd met een reünie voor oud-leerlingen van de zuivelschool. Deze wordt een dag eerder gehouden en de verwachting is dat daar tussen de 500 en 1000 mensen zullen komen.

Dat zijn in de meeste gevallen mensen die momenteel belangrijke functies in de foodindustrie hebben. Door het congres in de oude zuivelschool te organiseren wordt Bolsward voor even weer het centrum van de zuivelindustrie.

Foto: Omrop Fryslân, Andries Bakker

Erik Kooistra

Sjoerd Galema

Boeren, zuivelindustrie en alle food-producerende bedrijven zijn van groot belang voor de economische kracht in Fryslân, zeggen de initiatiefnemers van het congres. Dat zijn Sjoerd IJdema, Martin Wijnia, Erik Kooistra en Sjoerd Galema.

(advertinsje)