"Reddingsactie nieuw Cambuurstadion is fataal voor middenstand"

13 jul 2018 - 11:55

Als de gemeente Leeuwarden toestaat dat bij het WTC-gebied een winkelcentrum als De Centrale komt om het nieuwe Cambuurstadion te redden, is dat het einde voor de Leeuwarder detailhandel. Volgens directeur Gerrit Jan Faber van Intersport Leeuwarden is de Friese hoofdstad te klein voor twee grote winkelcentra als De Centrale, net buiten het centrum.

Winkelpark De Centrale yn Ljouwert - Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma

Dat zou niet alleen fatale gevolgen hebben voor de winkels in de binnenstad, maar ook voor de winkelbedrijven op de Centrale zelf, denkt Faber. Hij begrijpt ook niet dat Leeuwarden de mogelijkheden tot een nieuw grootschalig winkelgebied bij het WTC mogelijk wil maken, terwijl aan de andere kant de Leeuwarder middenstand alle hulp kan gebruiken om het winkelbestand in de binnenstad op peil te houden.

"Uiteraard zijn we voor een nieuw stadion, maar niet ten koste van onze eigen toekomst. Als Leeuwarden deze plannen doorzet en we moeten daardoor opgeven, zal dat gevolgen hebben voor de hele gemeenschap. Zo geven we bijvoorbeeld ruim 40.000 euro aan sponsorgeld voor de verschillende sportverenigingen. Dan verdwijnt dat ook", waarschuwt Faber.

Trefwoorden: 
WTC middenstand Cambuurstadion
(advertinsje)