Paardenspektakel De Stormruiter komt ook op televisie

13 jul 2018 - 11:22

De Stormruiter zal eind dit jaar te zien zijn bij Omrop Fryslân. Zo kan iedereen, die het paardenspektakel moest missen en bezoekers die nog een keer willen nagenieten, het stuk bekijken. Voor de registratie van het theaterspektakel, dat in september en oktober wordt opgevoerd, werkt Omrop Fryslân samen met Omroep MAX.

Stormruiter - Foto: Stormruiter

Samenwerking op zijn best!

Klaas Geert Bakker, hoofdredacteur Omrop Fryslân

Regisseur Jos Thie over de registratie van De Stormruiter: ''Fijn dat, naast de bezoekers, nog meer mensen in heel Nederland kennis kunnen maken met het mooie verhaal van De Stormruiter.''

Hoofdredacteur Klaas Geert Bakker van Omrop Fryslân is opgetogen over de nieuwe samenwerking: "Dat Omroep MAX mee wil doen, betekent dat we meer mogelijkheden en middelen hebben om een prachtige registratie van De Stormruiter te maken. Samenwerking op zijn best!"

Ook Omroep MAX directeur Jan Slagter geeft aan uit te kijken naar de komende samenwerking: ''Na het succesvolle Skûtsje Journaal te hebben uitgezonden in samenwerking met Omrop Fryslân, belooft ook De Stormruiter een prachtig project te worden.''

Het verhaal van De Stormruiter gaat over de eeuwige strijd van Nederland tegen het water en de bijzondere ontstaansgeschiedenis van het Friese paardenras. In het theaterstuk zijn rollen weggelegd voor onder anderen Ellen ten Damme, Jelle de Jong, Annemaaike Bakker, Freark Smink, Hilbert Dijkstra, Joop Wittermans en meer dan honderd Friese paarden.

(advertinsje)