Meer vrijwilligers nodig bij neerleggen grootste gehaakte deken van de wereld

13 jul 2018 - 10:12

Voor het project 'De grootste gehaakte deken van de wereld' zijn meer vrijwilligers nodig. De organisatie heeft behoefte aan meer hulp vanwege het warme weer. De deken moet aan het eind van de dag klaar zijn.

Foto: Facebook, De grootste gehaakte deken van de wereld

Initiatiefnemer Esmeralda de Vries doet een oproep bij Jacob Stelwagen

In Park Vijversburg bij Tytsjerk wordt vrijdag druk gewerkt aan het neerleggen van de dekens, maar door de warmte moeten de vrijwilligers elkaar vaker afwisselen om bij te tanken. "We hebben meer mensen nodig om het tempo erin te houden", zegt initiatiefnemer Esmeralda de Vries.

Aan het eind van de dag moeten alle dekens op het veld zijn uitgespreid. "We zijn vanmorgen om acht uur begonnen en we gaan door tot alle 10.840 dekens er liggen", zegt De Vries. "Al is het tot laat in de avond, we gaan door en we zullen het afronden aan het eind van de dag."

Der lizze sa'n 11.000 tekkens yn de opslach - Foto: Omrop Fryslân

De dekens worden naast elkaar gelegd op gerecycled plastic. Elke deken meet 1.40 bij 2.00 meter en is zo'n 2,5-3 kilo zwaar. Mensen die mee willen helpen, kunnen zich melden bij de hoofdingang van Park Vijversburg of bij de zijingang naast het fietspad tussen Leeuwarden en Tytsjerk. De Vries raadt mensen wel aan een petje, zonnebrandcrème en water mee te nemen.

De grootste gehaakte deken van de wereld is dit weekend door iedereen te bewonderen in het park bij Tytsjerk: zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur en zondag tussen 10.00 en 17.00 uur.

(advertinsje)