Brug Burdaard doet het weer, boten kunnen weer varen door het dorp

12 jul 2018 - 19:28

De Steenhuizenbrug van Burdaard kan weer worden bediend. Sinds woensdag was hij kapot en dat betekende dat tientallen boten er niet doorheen konden. Een deel van de boten koos ervoor om om te varen, een ander deel bleef een paar dagen in Burdaard.

Foto: mapio.net

De plaatselijke ondernemers waren er niet ongelukkig mee. Sjoerd Bosgra zit met zijn restaurant It Posthûs vlak bij de brug: ''Het was vijftig procent drukker dan gewoonlijk. Ook de supermarkt heeft deze dagen goed gedraaid.

Sjoerd Bosgra van het restaurant in Burdaard

Langzamerhand varen de boten nu weg, ''Er zit weer wat beweging in'', zegt Bosgra. Dat betekent dat het nu weer rustig is in het restaurant. '"De monteurs die de boel hebben gemaakt, zitten nu bij mij te eten.''

Motor vervangen

De hydraulische motor van de brug was er woensdag mee opgehouden. De monteurs haalden woensdagavond de motor uit de brug om te onderzoeken hoe die weer kon worden gemaakt. Uiteindelijk is er een bedrijf in Fryslân gevonden die nog een werkende motor had liggen. Daar zijn testen mee uitgevoerd, ook op locatie van de brug. Dat lukte allemaal en dus kon de kapotte motor van de brug worden vervangen.

Trefwoorden: 
brug Burdaard
(advertinsje)