Sietze Schukking stapt uit Statenfractie D66 en gaat zelfstandig verder

12 jul 2018 - 15:36

Statenlid Sietze Schukking uit Jirnsum stapt uit de fractie van D66 in de Provinciale Staten. Hij gaat door als zelfstandig Statenlid tot de verkiezingen in maart volgend jaar. Schukking zit sinds november 2017 voor D66 in Provinciale Staten. Hij volgde Mark de Roo uit Franeker op. Díé zegde zijn Statenlidmaatschap op nadat hij ruzie had gekregen met de twee andere fractieleden.

Foto: D66 Ljouwert

Volgens Schukking was de samenwerking met de andere Statenleden van D66 moeizaam. Er waren volgens hem te veel verschillende persoonlijkheden en hij kreeg van zijn fractie te weinig vrijheid om zijn werkzaamheden goed uit te oefenen. Nu hij zelfstandig verdergaat, verwacht Schukking zijn werk beter te kunnen doen.

Onder vuur

Schukking was de woordvoerder van D66 die met andere oppositiepartijen een alternatief plan heeft gemaakt over de toekomst van het veenweidegebied in Fryslân. Maar na een ingezonden stuk van hem in de Leeuwarder Courant over die aanpak kwam Schukking onder vuur te liggen van de andere oppositiepartijen.

Fractievoorzitter Margreet Mulder over Schukking

"Zetel teruggeven"

Fractievoorzitter Margreet Mulder van D66 in Provinciale Staten betreurt het opstappen van Schukking. Het komt voor haar als een verrassing. Ze vindt dat je bij een meningsverschil niet uit de fractie moet stappen. Daarnaast had Schukking zijn zetel terug moeten geven aan de partij, aldus Mulder.

Lijsttrekkersverkiezingen

Sietze Schukking deed onlangs nog mee aan de interne verkiezing voor het lijsttrekkerschap van de partij bij de Statenverkiezingen. Hij verloor die strijd van Romke de Jong uit Gorredijk.

(advertinsje)