Gemeente Leeuwarden wil Blokhuispoort extra geld lenen

10 jul 2018 - 21:10

De gemeente Leeuwarden is bereid de eigenaar van de Blokhuispoort in Leeuwarden maximaal 1,35 miljoen euro te lenen. Het geld is bedoeld om de verbouwing van de voormalige gevangenis af te maken. Eigenaar BOEi van de Blokhuispoort bracht begin dit jaar naar buiten een tekort te hebben bij de verbouwing. Het werk ligt sinds die tijd ook stil.

Foto: Omrop Fryslân, Ate Wielstra

Kortgeleden gaf BOEi bij de gemeente aan dat het vindt dat de gemeente het tekort voor zijn rekening moet nemen. De gemeente heeft nu aangegeven BOEi alleen geld te willen lenen. Dat moet dan in de komende jaren worden terugbetaald.

"Verbouwing moet af"

Leeuwarden komt met het voorstel voor de lening, omdat de gemeente wil dat de herontwikkeling van de Blokhuispoort op korte termijn wordt voltooid. Het gaat dan onder andere om het herinrichten van de pleinen en kantoren voor de creatieve bedrijven. Verder moet de kapel nog worden afgemaakt.

Of BOEi akkoord gaat met het voorstel, moet blijken bij het vervolg van de onderhandelingen met de gemeente. Zolang die lopen, wil de gemeente geen toelichting geven op het voorstel. Mocht BOEi de lening willen, dan moet de gemeenteraad er nog wel mee akkoord gaan.

(advertinsje)
(advertinsje)