Pont naar Starteiland wordt 'boot van het jaar' in Sneek

10 jul 2018 - 15:38

De pont MS Albatros is bij de opening van de Sneekweek 'Boot van het jaar 2018'. Met de komst van de veerpont in 1990 konden vijfmaal zoveel personen als eerst in één keer worden overgebracht van de vaste wal naar het Starteiland in de Snitser Mar. De Albatros is daarmee al dertig jaar een belangrijke schakel voor de zeil- en watersportactiviteiten op het meer.

De Snitswike pont Albatros - Foto: JDG fotografie

De Albatros kan tachtig mensen in één keer vervoeren. De pont wordt ook gebruikt om auto's te transporteren en voorraden over te brengen naar het restaurant op het Starteiland.

Nieuwe pont

Op dit moment wordt er gebouwd aan een nieuwe veerpont, die in oktober in de vaart wordt genomen. Met de nieuwe pont komt er een einde aan de inzet van de Albatros. De Vlootschouwcommissie van de Sneekweek en de Stichting Sneek Promotion willen de veerpont in zijn laatste jaar extra in het zonnetje zetten. Daarom is de pont benoemd tot boot van het jaar.

Te druk voor vlootschouw

De Albatros vaart bij de start van de Sneekweek op 3 augustus niet mee in de vlootschouw. Dat is wel gebruikelijk bij andere boten van het jaar. De pont kan dan niet worden gemist bij het Starteiland.

(advertinsje)