Schoolkinderen in Harlingen krijgen les over tall ships

09 jul 2018 - 16:08

Schoolkinderen in Harlingen worden deze week enthousiast gemaakt voor de Tall Ships Race die de stad begin augustus weer aandoet. De 1700 leerlingen van de basisscholen in de stad krijgen in de haven les over de schepen en alles wat daaromheen gebeurt.

Foto: Omrop Fryslân, Hayo Bootsma

Met het programma Sail In Zicht wil de organisatie de kinderen alles bijbrengen over het leven op zee, in het Waddengebied en in Harlingen zelf. Alle scholen hebben ter voorbereiding een schatkist gekregen.

Jan Holstein

Het centrale thema is het verhaal van het dagboek van Jan Holstein. Dat ligt op dit moment in museum het Hannemahuis in Harlingen. Het dagboek gaat over een jongetje dat op zee vaart.

Foto: Omrop Fryslân, Hayo Bootsma

Onderdeel van het lesprogramma is een bezoek aan het entrepot-gebouw in de Willemshaven in Harlingen. Daar loopt het project Sail in Zicht, waar mensen vertellen over grote zeilschepen en het leven op zee. Leerlingen van RSG Simon Vestdijk en de Maritieme Academie spelen daarbij een actieve rol. Zo leren zij de kinderen knopen leggen, en er zijn ook escape-rooms waarin raadsels moeten worden opgelost om te kunnen ontsnappen.

Verslaggever Hayo Bootsma is bij de Tall Ships-lessen in Harlingen

(Advertentie)
(Advertentie)