Politie voert actie: geen bekeuringen voor foutparkeren en wildplassen

09 jul 2018 - 08:18

De politie voert vanaf maandag actie. Niet alleen in Fryslân, maar in heel Nederland. De vakbonden hebben het helemaal gehad met de leiding van de politie en justitieminister Grapperhaus. Hoge werkdruk, te weinig mensen en een plan om politiepersoneel flexibeler in te zetten, hebben ervoor gezorgd dat het vertrouwen flink is beschadigd. Er is daarom opgeroepen om geen bonnen uit te schrijven voor kleine overtredingen, zoals het fietsen zonder verlichting, foutparkeren en wildplassen.

Foto: ANP

Een van de mensen die die oproep doet, is vicevoorzitter Erwin Koenen van politievakbond ACP. Op een bijeenkomst in Drachten was het volgens hem opvallend dat het politiepersoneel het helemaal zat is. Koenen: "De minister en de korpschef proberen capaciteitsproblemen, die er al langer zijn en steeds groter worden, over de ruggen van de toch al overbelaste politiemensen op te lossen en dat pikken ze niet meer."

Vicevoorzitter Erwin Koenen van politievakbond ACP over de acties.

Ik loop al een tijdje mee, maar ik durf rustig te zeggen dat het een dieptepunt heeft bereikt.

Vicevoorzitter Erwin Koenen van politievakbond ACP

Volgens Koenen is het vertrouwen in de leiding "bedroevend" laag geworden. "Ik loop al een tijdje mee, maar ik durf rustig te zeggen dat het een dieptepunt heeft bereikt." De huidige acties zijn een eerste stap, zegt de vicevoorzitter van de politievakbond, maar er zijn ook plannen voor andere acties. Wat die inhouden, wil Koenen nu niet zeggen.

Trefwoorden: 
politie CAO actie
(advertinsje)