Sanne Wevers wint op balk in ijshal

08 jul 2018 - 19:46

Turnster Sanne Wevers heeft zondagmiddag bij een interlandwedstrijd het onderdeel balk gewonnen. Het ging om een interlandwedstrijd in Heerenveen met Japan, België en Groot-Brittannië. De Olympisch Kampioene op de balk maakte haar favorietenrol waar.

Wevers scoorde 14.550 punten. Dat waren een stuk meer dan Alice Kinsella, die tweede werd met 13.450 punten. Georgia-Mae Fenton eindigde als derde. Wevers werd vierde op de brug, die werd gewonnen door Rebecca Downie en Hatakeda Hitomie. Ze scoorden beiden 13.900 punten. Wevers pakte 13.550 punten. Vera van der Pol werd vijfde, Naomi Visser elfde en een-na-laatste.

Foto: Dijks Fotografie

Kijk hier naar de oefening op de balk van Sanne Wevers.

Sanne Wevers zetten een foutloze oefening neer. Ze legt zelf uit waarom de oefening zo goed was.

Landenwedstrijd

Zaterdag werd Nederland tweede in het vierlandentoernooi. Eythora Thorsdottir, Céline van Gerner, Sanne Wevers, Tisha Volleman en Vera van Pol scoorden 158.000 punten. Japan werd eerste met 159.000 punten. Groot-Brittannië eindigde als derde met 155.400 punten en België werd laatste met een puntenaantal van 130.175.

Meerkamp

Zaterdag was ook de meerkamp. Naomi Visser, die ook turnt in Heerenveen werd knap tweede. De Japanner Asuka Teramoto won met 54.400 punten. Visser zat er niet ver achter met 53.150 punten. Derde werd ook een Japanner: Hitomi Hatakeda met 52.600 punten.

"Fries succes"

Van de Nederlandse turnsters wonen en trainen de meesten in Heerenveen. Sanne Wevers en Céline van Gerner doen dat al langer, maar de nog maar 16-jarige Naomi Visser uit Papendrecht en de 24-jarige Vera van Pol uit Weert zijn daar dit jaar bij gekomen. Ze worden getraind door Vincent Wevers (de vader van Sanne) en José van der Veen. Bondscoach Gerben Wiersma is ook vaak in Heerenveen te vinden. Wiersma, Wevers en Van Gerner leggen uit hoe het kan dat zoveel turners voor Heerenveen kiezen.

IJshockeyhal bijzondere turnlocatie

De turners mogen een maand lang turnen in de ijshockeyhal van Thialf. "Het is een bijzondere locatie. Je zit overal dicht op de vloer. Voor het publiek is het echt geweldig," zo zegt bondcoach Gerben Wiersma. "Maar het mooiste is nog dat we op een podium kunnen trainen, zoals dat straks ook op het EK in Glasgow het geval is." De publieke belangstelling viel zondag met zo'n 350 toeschouwers wel wat tegen. Zaterdag waren er 500 mensen. Er kunnen 2.500 mensen in de ijshockeyhal. Volgende week is er weer een wedstrijd. De mannen, met onder andere Epke Zonderland, komen dan in actie tegen België en Zweden.

Gerben Wiersma over turnen in de ijshockeyhal

(advertinsje)
(advertinsje)