Geen asbest vrijgekomen bij restaurantbrand Harlingen

08 jul 2018 - 17:35

Bij de brand van zaterdagnacht in restaurant de Twee Broertjes in Harlingen is geen asbest vrijgekomen. Het gebied is weer vrij toegankelijk. De terrassen op de Grote Bredeplaats zijn allemaal weer open, op dat van de Twee Broertjes na. De rook- en waterschade is groot in het pand en de bovenste verdieping is helemaal vernield.

De brand is zaterdagnacht ontstaan op het dakterras van de bovenste verdieping. Toen de brand werd ontdekt, konden de bewoners van het pand op tijd het pand ontvluchten. Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet bekend.

Eigenaar is erg aangedaan

De eigenaar van de Twee Broertjes is erg aangedaan. Het is een jonge ondernemer van 22 die de zaak nog niet zo lang had. Zijn vader was zondagmiddag de boel aan het opruimen. Ook hij is aangedaan. Ze willen zo gauw mogelijk de zaak weer open hebben, maar moeten eerst nog van alles regelen en deze tegenslag verwerken.

Burgemeester: schrik om het hart

Burgemeester Roel Sluiter van Harlingen was zaterdagnacht bij de brand aanwezig. Toen hij de oproep kreeg, had hij de schrik om het hart. Een brand in de dichtbebouwde binnenstad is altijd zijn grootste zorg. Toen de brand gauw onder controle was, was er opluchting.

De brandweer was met verschillende korpsen aanwezig: Harlingen, Franeker, Bolsward en Witmarsum waren uitgerukt. Achteraf meer dan genoeg, maar volgens de burgemeester kun je geen enkel risico nemen bij dit soort branden. Er wonen veel mensen boven winkels en horecazaken.

Trefwoorden: 
Harlingen brand
(advertinsje)
(advertinsje)