Freedsmerk over geluk: "Een huis, vrienden ... Wat wil je nog meer?"

06 jul 2018 - 22:03

Volgens het CBS geeft 88 procent van de Nederlanders zichzelf op het gebied van geluk een zeven of hoger. Op de 'Freedsmerk' in Leeuwarden waren de meeste mensen ook positief.

Foto: Omrop Fryslân, René Koster

"Ik kom wel op een acht!", zegt iemand. "Ik heb het financieel goed: een mooi huis en goede vrienden. Wat wil je nog meer?" Natuurlijk waren er ook andere geluiden te horen.

Ik kan mijn verhaal nergens meer kwijt

Een bezoeker van de freedsmerk die minder gelukkig is

Een, op zichzelf gelukkig uitziende senior, vertelde over de nieuwe elektrische fietsen die hij en zijn vrouw hadden gekocht, maar dat ze nooit opa of oma zullen worden, omdat ze zelf geen kinderen konden krijgen.

En een weduwnaar vertelde dat hij het nu allemaal alleen moet doen en dat daar niet veel aan is. "Zo zal ik maar weer een kant-en-klare maaltijd op tafel zetten en kan ik aan niemand vertellen dat ik de Omrop-man tegen ben gekomen. Ik kan mijn verhaal nergens meer kwijt."

Dat ik vandaag in Fryslân mag zijn, dat is heerlijk toch!

Iemand met een gelukkige dag

De poelier was opgetogen dat zijn vrouw na weken uit een coma is gekomen en het nu de goede kant op gaat. "Daar wordt ik gelukkig van!"

Bij anderen zit het geluk vooral in kleine dingetjes: het mooie weer, de boot en - zoals een toerist laat weten -: "Dat ik vandaag in Fryslân mag zijn. Heerlijk toch!"

René Koster vraagt de mensen op de Freedsmerk naar hun geluk

Trefwoorden: 
freedsmerk geluk
(advertinsje)
(advertinsje)