Burgemeester Albert de Hoop geridderd bij zijn afscheid van Ameland

06 jul 2018 - 21:45

Bij zijn afscheid van de gemeente Ameland is burgemeester Albert de Hoop vrijdagmiddag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van de Commissaris van de Koning Arno Brok. Met een periode van twaalf jaar is De Hoop de langstzittende na-oorlogse burgemeester van het eiland.

Albert de Hoop - Foto: Omrop Fryslân

Betrokken burgemeester

Commissaris Brok noemde burgemeester De Hoop een betrokken burgemeester, die door zijn enthousiasme veel mensen heeft kunnen meetrekken, hierdoor kon hij veel op Ameland bereiken. Zo is het bijna zeker dat het eiland in 2020 klimaatneutraal is, onder andere dankzij een groot zonnepark. Ook zette hij zich in om de gevaren aan de noordkant van het eiland voor de scheepvaart te beperken. Onder zijn leiding kwam er een formele samenwerking tussen alle Waddeneilanden.

De Hoop nam vorig jaar het besluit om na twee ambtsperioden op te houden op het eiland. In zijn plaats komt voorlopig een waarnemend burgemeester. Binnenkort zal bekend worden gemaakt wie dat zal gaan zijn.

KIMO

De Koninklijke onderscheiding heeft De Hoop niet alleen voor zijn werk als burgemeester gekregen, maar ook voor alle andere activiteiten die hij naast zijn werk nog deed. Zo was hij jarenlang voorzitter van de internationale milieuorganisatie KIMO, waar 140 gemeenten in 70 landen bij zijn aangesloten.

Trefwoorden: 
Ameland Albert de Hoop lintje
(advertinsje)