Cambuur wint eerste oefenwedstrijd met dubbele cijfers

06 jul 2018 - 21:12

De wedstrijd tegen VV DTD uit Britsum, Koarnjum en Jelsum was een doelpuntenfestijn voor de Leeuwarders. Cambuur won de pot met maar liefst 15-0. Voor de Leeuwarders was het de eerste test van het nieuwe seizoen.

Foto: Omrop Fryslan

De oefenpot trok veel publiek, dat meteen vanaf het begin af aan kon genieten van veel doelpunten. Al na twee minuten zetten de Leeuwarders de 1-0 op het scorebord. Daarna ging het snel, en stond het met rust al 9-0. De goals kwamen van Mbende, Robertha, Mathieu, Rossi en Schils. Vooral Robertha had het naar zijn zin, met in totaal vier goals in een helft.

Foto: Omrop Fryslân

Na de rust ging het verhaal voor Cambuur gewoon verder. Hake stuurde bijna dezelfde elf weer het veld op, en de doelpunten lieten opnieuw niet lang op zich wachten. Maulun, Boerlage, Daniels, Van Kippersluis en El Baad zorgden uiteindelijk voor een eindstand van 0-15.

De tweede helft werd door trainer Hake ook gebruikt om zijn spelers te wisselen. Zo kregen El Baad, Daniels, Etten en Van den Beemt een kans om weer wat wedstrijdritme op te doen voor het nieuwe seizoen.

(advertinsje)