Tweede ronde Wimbledon eindstation voor Sander Arends

06 jul 2018 - 15:39

Het is Sander Arends niet gelukt de derde ronde van de Grand Slam van Wimbledon te bereiken. De Amerikanen Jack Sock en Mike Bryan waren in een spannende partij met 6-7 (2), 6-1, 7-6 (3) en 7-6 (4) net te sterk voor Arends en zijn dubbelmaat Matwé Middelkoop.

Foto: www.orange-pictures.nl

Spannend begin

In het begin van de partij ging het tot 4-4 gelijk op. Beide koppels pakten relatief eenvoudig hun opslaggames. Pas op 5-4 waren er op de service van Middelkoop twee breakpoints voor de Amerikanen, maar de maat van Arends had twee goede services in huis. Daarom moest een tiebreak de beslissing geven in de eerste set. Door een dubbele fout van Sock, en goede volleys van Middelkoop, pakte het Nederlandse duo daarin snel een voorsprong (4-1). Die voorsprong kwam niet meer in gevaar.

Mike Bryan was jarenlang de nummer een van de wereld in het dubbelspel. Hij won zestien keer een Grand Slam, waaronder drie keer Wimbledon. Hij deed dat samen met zijn broer Bob, die momenteel geblesseerd is.

Ook Jack Sock was in het dubbelspel al een keer de beste op Wimbledon. In 2014 won hij het toernooi samen met de Canadees Vasek Pospisil.

Tempo gaat omhoog

Sock en Bryan schakelden in de tweede set een versnelling hoger. Na een paar minuten stond het al 3-0, en dat konden de Amerikanen uitbouwen naar 6-1. In de derde set probeerden Middelkoop en Arends terug in de wedstrijd te komen door veel energie in de partij te leggen. Na een mooi punt kwam er vaak een kreet van een van beiden, en zo pepten ze elkaar op.

Bij 4-3 leverde dat drie breakpoints op, maar die kon Mike Bryan allemaal wegslaan. Op 6-5 waren er drie setpoints op de opslag van de Amerikanen, maar opnieuw kwam Mike Bryan op die momenten met een goede opslag. In de tiebreak konden Arends en Middelkoop niet meekomen en dus pakten Sock en Bryan relatief eenvoudig de voorsprong in de partij.

Klein verschil

De Amerikanen zochten het initiatief in de vierde set, maar een voorsprong pakte ze niet. In de zesde game hadden ze een breakpoint op de opslag van Arends, maar dat weg met een strakke volley. De spanning in de wedstrijd liep op terwijl beide koppels hun eigen opslaggames wonnen. Voor de derde keer moest een tiebreak de doorslag geven. Ook daarin ging het weer lang gelijk op. Pas op 5-4 werd het verschil gemaakt in het voordeel van Sock en Bryan.

De statistieken van de partij - Foto: Wimbledon
Trefwoorden: 
Sander Arends tennis Wimbledon
(advertinsje)