Nicole Steigenga (20) uit Exmorra debuteert in Giro Rosa

05 jul 2018 - 21:01

Twee Friezinnen beginnen vrijdag aan de grootste ronden in het wielrennen: de Giro Rosa. Dat is de Ronde van Italië voor vrouwen. De twee Friezinnen die meedoen, zijn Anouska Koster uit De Westereen en Nicole Steigenga uit Exmorra.

Foto: www.orange-pictures.nl

Voor de nog maar 20-jarige Steigenga wordt het de eerste Giro Rosa. "Ik vind het best wel spannend. Dit is de grootste in het hele dameswielrennen". zegt ze.

08. WOW Hurdfytsster Steigenga

Steigenga rijdt voor de Italiaanse ploeg BePink. "Zij gaven mij de kans om hier te rijden. De communicatie gaat hier vooral in het Engels." Druk voelt ze niet. "Als ik hem uitrijd, dan is het al mooi. Ooit wil ik bij dit soort wedstrijden heel goed zijn, dat ik dan met de besten mee kan. Nu wil ik gewoon zien wat ik kan en genieten."

De Giro Rosa gaat vrijdag van start met een ploegentijdrit. "Straks hebben we nog een ploegenpresentatie. Daarna even een massage, eten en dan maar naar bed. "

Steigenga heeft het wielrennen niet van een vreemde. De wielrenliefhebbers zullen haar vader, Sierd Steigenga, ook kennen.

(advertinsje)