Friezen geven Culturele Hoofdstad een 6,4 in de eerste drie maanden

03 jul 2018 - 21:59

Een 6,4; met dat cijfer waarderen de Friezen tot nu toe het jaar van Culturele Hoofdstad. Dat blijkt uit de voortgangsrapportage die dinsdag door Gedeputeerde Staten werd gepresenteerd. De waardering gaat over de eerste drie maanden van 2018.

Foto: Omrop Fryslân, Hayo Bootsma

Daarin gaat het onder andere over de waardering van de Friezen voor Culturele Hoofdstad, maar ook over media-aandacht en bezoekersaantallen van de eerste evenementen. Wat die waardering betreft, zijn er wel enkele verschillen; zo geven mensen uit Leeuwarden Culturele Hoofdstad een hoger cijfer dan mensen uit de rest van de provincie. Leeuwarders waarderen de evenementen met een 6,9, terwijl mensen van buiten de hoofdstad een 6,2 geven.

Sietske Poepjes over waardering van Culturele Hoofdstad

Ook qua beleving is er een groot verschil. Ongeveer 76 procent van de Leeuwarders geeft aan iets van Culturele Hoofdstad mee te krijgen, terwijl in de rest van de provincie dat net iets meer dan de helft is.

Volgens gedeputeerde Sietske Poepjes gaat het pas om de eerste evenementen van Culturele Hoofdstad. Zij verwacht dat het waarderingscijfer van de Friezen alleen maar zal toenemen.

(Advertentie)
(Advertentie)