Ouder stel rijdt met auto water Luts in Balk in

03 jul 2018 - 17:43

In Balk zijn een oudere man en een vrouw met de auto de gracht in gereden. De oorzaak van het ongeluk is nog niet duidelijk. Drie omstanders zagen het gebeuren en sprongen het water in om de mensen te redden.

Foto: Camjo Media

"Wij reden met de auto met een boot daarachter over de brug", vertelt Christiaan Draaijer, een van de redders. "Toen hoorden we een klap en wat gegil en zagen we een auto in het water. Toen ben ik meteen uit de auto gesprongen, ernaartoe gerend en in het water gesprongen. Daar zaten twee oudere mensen in. Ik heb eerst de oudere vrouw eruit gehaald."

Draaijer heeft dat niet alleen gedaan. Er kwamen al snel andere mensen achteraan en die hebben de man eruit gehaald. "De vrouw was heel slecht ter been. Zonder hulp was ze er niet uit gekomen", zegt Draaijer.

Ik ben er zo ingesprongen

Christiaan Draaijer

"Ik heb er niet over nagedacht", zegt Draaijer over het moment dat hij in actie kwam. "Ik had de zonnebril nog op mijn hoofd en ben er zo ingesprongen. Mijn bril ben ik kwijtgeraakt. Anders had ik die wel aan de kant gelegd."

Christiaan en de andere omstanders hebben de beide mensen naar de kant gebracht. Andere omstanders hebben ze op de wal getrokken. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Heel normaal dat je zoiets doet

Christiaan Draaijer

Draaijer wil er niets van weten dat hij de held van Balk is. "Ik vind het heel normaal dat je zoiets doet. In eerste instantie stonden de mensen op de kant te kijken. Er moet toch iemand inspringen. In dit geval was ik dat als eerste. Gelukkig kwamen er snel anderen achteraan. Want alleen red je zoiets niet."

Christiaan Draaijer sprong erin om de mensen te redden

Trefwoorden: 
auto Balk gracht
(advertinsje)