Grandcafé in Heerenveen heeft het beste terras van Nederland

02 jul 2018 - 18:40

't Gerecht in Heerenveen is eerste geworden in de Terras Top 100, zo maakte de organisatie van het evenement maandagavond bekend. Zowel de 'mystery visitors' als de vakjury vond dat het grandcafé aan het Gemeenteplein het beste terras van Nederland heeft.

In blauwe Chardonnay - Foto: ANP

Op de tweede plaats eindigde Kasteel TerWorm in Heeren. Een andere onderneming uit Limburg werd derde: Diverso in Nederweert.

''Alles is in goede staat en ziet er netjes uit. Zowel van binnen als van buiten is dit een heel mooi, goed onderhouden bedrijf. Het terras is kleurrijk en professioneel. Echt top'', valt in het rapport van de jury te lezen.

Publieksprijs

Van Heeckeren Grandcafé op Ameland is tweede geworden bij de publieksprijs van de Terras Top 100. Het Grandcafé in Nes eindigde achter Bistro de Oale Ste in Nijverdal.

Bistro de Oale Ste kreeg 2.778 stemmen en bleef daarmee Van Heeckeren Grandcafé ruim voor. Het Grandcafé op Ameland haalde 2.298 stemmen binnen. Café Nobel, ook van Ameland, eindigde op de zesde plaats: 1.415 mensen stemden op het café in Ballum.

't Gerecht haalde ook de top tien. Het Grandcafé in Heerenveen eindigde op de zevende plaats met 1.293 stemmen. In totaal hadden 36.000 mensen hun stem uitgebracht.

(advertinsje)