"Als je het nodig hebt, denk je, had ik het maar wel gedaan"

02 jul 2018 - 13:53

Wij zijn allemaal amper voorbereid op noodsituaties. Dat zegt het Rode Kruis. Als ons iets overkomt, weten we de telefoonnummers van de naaste familieleden vaak niet eens. Ook kunnen we niet bij onze verzekeringsgegevens. Wij moeten daarom een noodplan maken, zodat we er beter op voorbereid zijn.

Foto: OF, René Koster

Reacties op straat over het nooddocument

Het Rode Kruis komt nu met de mogelijkheid om op internet een persoonlijk noodplan op te stellen. Daar kan de belangrijkste informatie voor noodsituaties in worden opgeslagen. Het grote voordeel van een online opgeslagen nooddocument is dat mensen er altijd bij kunnen.

Mijn vriendin heeft een brand meegemaakt en toen heb ik gezien wat een gedoe het kan zijn als je niet alles bij de hand hebt.

Een reactie op straat

Op straat waren veel verschillende reacties te horen. Sommige mensen vind het overdreven: "Wie zijn eigen geboortedatum en naam weet, kan alles terugvinden." Anderen vonden het juist een goed idee: "Pas als je het nodig hebt, denk je, had ik dat nu maar wel gedaan..." Een vrouw vertelde dat ze alle papieren bij elkaar heeft, en meteen mee kan nemen als er wat aan de hand is. "Mijn vriendin heeft een brand meegemaakt en toen heb ik gezien wat een gedoe het kan zijn als je niet alles bij de hand hebt.."

Trefwoorden: 
Rode Kruis
(advertinsje)
(advertinsje)