Duikers vinden restanten Wellington bommenwerper bij Ameland

02 jul 2018 - 12:08

Onderzoekers van de Stichting Maritieme Archeologie hebben bij hun zoektocht naar drie vermiste vissersschepen van de vissersramp Paesens-Moddergat in 1883 de restanten van een Wellington bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.

Klaas Wiersma, Bas Kremer (Stichting Maritieme Archeologie) en Ihno Dragt (directeur museum ’t Fiskershúske) by de restanten fan de Wellingon bommenwerper - Foto: Klasina van der Werf

De duikers vonden in het water van de Noordzee bij Ameland een vleugel van de Wellington. Van het vliegtuig is bekend dat de piloot nog steeds vermist wordt. Verder onderzoek moet meer duidelijkheid geven.

Een tip van vissers heeft de duikers ook op het spoor van de drie vermiste vissersschepen gezet. De duikers denken dat ze dichtbij Schiermonnikoog de houten WL 7 hebben gevonden. In het eerste weekeinde van augustus wordt hier verder onderzoek naar gedaan. Hiervan wordt door de duikers live verslag gedaan. In museum It Fiskershúske is momenteel de tentoonstelling 'De zoektocht naar de verloren schepen van Moddergat' te zien.

(advertinsje)
(advertinsje)