Partuur Van der Bos wint kaatsen in Harlingen

01 jul 2018 - 21:03

Het partuur van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra heeft zonder de hoofdklasse kaatsen vrije formatie in Harlingen gewonnen. Het trio won met 5-5 en 6-4 van het partuur van Enno Kingma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar. Tjisse Steenstra werd uitgeroepen tot koning.

Foto: Henk Bootsma

Kingma en zijn team kwamen in de wedstrijd terug van 5-2 tot 5-5. Op die stand sloeg Van der Bos buiten werd het 4-4. Steenstra sloeg een knappe zitbal, alweer zijn zevende van de partij. en daarmee kregen zij hun eerste wedstrijdpunt. Kingma en zijn team verdedigden een kaats van zo'n tien meter. Kingma sloeg de bal buiten, waarna Van der Bos en zijn mannen de vierde overwinning op rij pakten.

In de halve finale won het partuur van Van der Bos met 5-5 en 6-6 van Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra. Dat partuur kreeg maar liefst zeven wedstrijdpunten, maar kon het niet afmaken.

Koning Steenstra

Tjisse Steenstra werd al voor de vierde partij op rij uitgeroepen tot koning. Hij legt uit waarom hij en zijn maten Gert-Anne van der Bos en Taeke Triemstra op dit moment zo sterk zijn:

Tjisse Steenstra

Hans Wassenaar

Verliezend finalist Hans Wassenaar stond opnieuw in de finale, maar kon het net bolwerken tegen Van der Bos en zijn maten. Waarom is het zo lastig om tegen Van der Bos en zijn team te spelen?

Hans Wassenaar

Trefwoorden: 
kaatsen Harlingen
(Advertentie)
(Advertentie)