Dag van de Visserij in Moddergat: kustvisserij belangrijk voor Fryslân

30 jun 2018 - 14:19

In Fryslân gaat het vaak over de landbouw en het toerisme, maar ook de kustvisserij is een belangrijke economische tak van onze provincie. Dat wordt zaterdag benadrukt in Moddergat door de organisatie van de jaarlijkse Dag van de Visserij.

Verslaggever Gerrit de Boer was in Moddergat

Op deze dag is er van alles te doen voor de bezoekers. Zo worden traditiegetrouw de garnalen over de dijk gebracht naar het garnalenfabriekje en kunnen mensen de kotters bekijken. Kinderen kunnen meevaren met drie kotters van Lauwersoog naar Moddergat. Bovendien is er muziek, lekker eten, de fototentoonstelling van Omrop Fryslân-verslaggever Remco de Vries, visnetten breien, een modeshow en nog veel meer.

Moderne vissers

Paesens-Moddergat, Wierum, Anjum en een groot aantal dorpen in de directe omgeving hebben een lange historie als het om de visserij gaat. Maar ook tegenwoordig zijn er nog veel mensen in de regio die hun dagelijks brood in het vissersvak verdienen. Zo zijn er tegenwoordig nog zo'n 35 schepen actief, met meer dan 50 medewerkers. En ook de industrie rondom de visserij zorgen voor veel werkgelegenheid in het Noorden van Fryslân.

Foto: Omrop Fryslân, Gerrit de Boer
(advertinsje)